Curs de testare software

Partener

Suvoda

Știai că suma totală estimată pierdută din cauza problemelor apărute în aplicații în 2020 a fost de 1.56 Trilioane de dolari? Sau poate ai auzit că o greșeală în procesorul Pentium a costat compania 475 de milioane de dolari? Acestea sunt 2 exemple de motive care duc la existența a sute de poziții de software tester, doar la noi în țară.

 

Care sunt calitățile principale de care are nevoie un tester?

Gândire analitică

Adaptabilitate

Comunicare eficientă

Curiozitate

Despre ce este vorba?

Cursul de testare va reprezenta o introducere axată pe practică în domeniul testării, începând cu câteva baze teoretice sau tehnici de testare inițiale, trecând ulterior prin tot procesul cu care se întâlnește un tester în viața de zi cu zi: de la partea de creare de scenarii de testare și până la partea de verificare efectivă a scenariilor și logare a bug-urilor întâlnite.

Vom trece împreună prin aspecte legate de partea de baze de date și prin câteva tool-uri utilizate în industrie. În partea de final a cursurilor, atenția se va îndrepta către partea de pregătire pentru interviuri și exerciții concrete care să simuleze jobul unui tester într-o firma care produce software.

Emil Berbece

Emi Berbece

Despre mine

Numele meu este Emi Berbece, am terminat Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE București și de aproximativ 4 ani lucrez în domeniul testării de software în cadrul companiei Suvoda Software.

Titlul formal este Senior Software Test Engineer – Group Lead, care tradus în limbaj normal înseamnă un tester cu experiență care se ocupă de gestionarea tuturor activităților ce țin de testare în cadrul unor echipe formate din project manageri, programatori și testeri.

De ce îmi doresc să susțin un curs de testare? În momentul de față, există o cerere ridicată de testeri pe piață IT din România, cerere care din păcate nu este susținută și de programe de pregătire potrivite.

Există foarte puține cursuri pe această tema în facultățile din România, iar majoritatea fac referire mai mult la partea de Unit Testing (preponderent utilizată de către programatori), ignorând toate celelalte zone importante ale testării.

Am convingerea că există foarte mulți oameni care s-ar putea regăsi în cariera de tester, și faptul că pot ajuta la dezvoltarea acestei comunități în România mă motivează.

Cum se va desfășura?

6 Săptămâni

5 poziții Junior Tester

Exerciții practice

Invitați speciali

De ce să înveți de la noi?

Îți poți seta bazele testării software de la un trainer care a dezvoltat deja zeci de persoane în acest domeniu și care conduce zilnic o echipă de software testeri.

După ce ai parcurs tot cursul, te vom ajută în procesul de angajare cu informații, cu recomandări la companiile partenere, dar și cu 5 locuri garantate ca și Software Tester în cadrul Suvoda.

A și era să uităm, nu trebuie să plăteșți mii de euro ca să îți începi carieră în IT, ti-am pregătit același preț competitiv ca la ultimul curs:

Preț studenți

700 RON

Preț întreg

1000 RON

15 locuri disponibile

Pre înscrie-te până pe 31 Decembrie!

Vrei să afli mai multe?

Agendă

Session 1 – Intro in Software Testing

Session 2 – Manual Testing vs Automation Testing

Session 3 – Functional Testing vs Non-functional Testing

Session 4 – Database verification

Session 5 – Script Writing

Session 6 – Bug Logging

Session 7 – Testing Tools

Session 8 – How to communicate as a tester in SDLC

Session 9 – How we prepare for the interview?

Session 10 – Practical activities 1

Session 11 – Practical activities 2

Session 12 – Exam and wrap-up

Ce spun oamenii care au participat la cursurile noastre

Bianca Iacob

Bianca Iacob - Studentă

Discutia cu Paula m-a ajutat super mult, avand deja incredere dupa prima sa replica: "Exista viata, fara PROGRAMARE, si dupa Politehnica". Aici mi-a captat atentia :)). Stiam ca lucreaza intr-un domeniu care nu implica atat de mult partea tehnica, pe cat cea de comunicare, de interactiune cu clientii, dar si cu echipa de la munca.
Acest job, de BA, m-a atras foarte tare, fiind o persoana deschisa catre comunicare si care isi doreste sa faca asta in jobul ei.
Felul in care mi-a explicat ce are de facut un BA, cu ce se ocupa, m-a ajutat sa imi dau seama ca mi-ar placea acest domeniu. Am avut discutii cu Paula care m-au facut sa inteleg foarte multe notiuni din aceasta arie si sa incep sa indragesc fiecare parte, chiar daca nu am reusit sa practic aceasta activitate.
As recomanda cu incredere, oricui isi doreste sa afle mai multe despre acest domeniu, cursul Paulei. O sa descopere foarte multe noutati, si datorita simtului ei didactic, vor reusi sa le inteleaga si sa le indrageasca.

Andrei Rapciuga

Andrei Rapciuga - Business Analyst

Analiza de business aplicata in domeniul IT reprezinta, fara niciun dubiu, o componenta importanta din cadrul unui proiect software de succes. In urma a mule discutii purtate pe acest subiect cu Paula, precum si a sfaturilor primite, am ajuns sa aleg aceasta pozitie in cadrul unei companii, pozitie care necesita cateva puncte cheie: comunicare eficienta, analiza eficienta a cerintelor, dar si o viziune ampla asupra unei idei de succes.
Descoperi mai usor analiza de business cu cateva tips&tricks. Descopera si tu 😀

ana maria dumitrescu

Ana Maria Dumitrescu - Business Analyst

Pentru mine a fost destul de clar ca Paula stie despre ce vorbeste din simplul fapt ca dintr-o conversatie de 20 de minute am inteles ce face un analist si care sunt perspectivele de viitor.
Datorita ei am avut curajul de a face tranzitia de la development la analiza de business, dintr-o singura discutie.