Educație în industria IT – Lansare 4MAYO Academy

4MAYO

Domeniul IT este într-o continuă creștere în România, atât din punct de vedere al varietății ofertelor de angajare, cât și din punct de vedere economic, anul trecut acest sector reprezentând aproximativ 7% din PIB-ul țării. Totuși, un job în IT poate necesita pregătire sau experiență, lucruri pe care nici facultățile de profil nu le oferă întotdeauna.

Ce este 4MAYO Academy?

4MAYO Academy oferă participanților contextul potrivit prin care își pot dezvolta cariera în IT, în toate ramurile domeniului (pentru că domeniul IT nu se rezumă doar la programare), printr-o serie de cursuri cu durată de 6-10 săptămâni. 

Cursurile sunt dedicate celor aflați la început de drum, chiar și cu zero experiență în IT, celor care deja lucrează în IT, dar doresc să exploreze și alte arii din această zonă, dar și celor care vor o reconversie profesională, făcând trecerea spre acest domeniu.

Scopul principal este acela de a pregăti fiecare cursant pentru un prim job de entry-level în IT sau să avanseze în carieră, oferind o experiență completă prin livrarea cursurilor într-un mod informal, cu informații practice, consultanță în carieră, dar si poziții garantate în urma cursului sau recomandări de poziții deschise la companii.

Cum au funcționat până acum cursurile 4MAYO?

În ultimele luni am organizat 2 cursuri, unul de Testare Software, iar celalalt de Business Analyst, iar rezultatele ți le prezentăm din doua perspective, în cifre și prin părerea foștilor cursanți.

 • 93% interacțiune a participanților (prezență, teme, examen)
 • Parteneriat cu Suvoda și garantarea a 3 poziții de Junior Software Tester
 • 100% dintre cursanți ar recomanda cursul
 • 83.3% au oferit nota maximă pentru întreaga experiență
 • Peste 50% dintre participanții interesați s-au angajat după maxim 3 luni de la finalizarea cursurilor.
 • Cei care s-au angajat au recuperat investiția de la curs în ~prima săptămână.

“Am dat astăzi un interviu, iar la partea care cuprindea întrebări din zona testării, toate întrebările își găseau răspunsul in acest curs! “ – Mihai Cucicu, absolvent curs Testare Software

“Cursul mi-a oferit curajul de a schimba cariera. Background-ul meu nefiind tehnic, am reușit în 6 săptămâni să ajung la o poziție de software tester. Înainte de această schimbare am lucrat în avocatură, un mediu total diferit. Experiența per total, a fost una faină, un proces accelerat de învățare care, în funcție de implicarea cursanților se poate concretiza cu un job.” – Ana Nistor, absolventă curs Testare Software

“A fost dragut ca au fost si invitati la curs si alte persoane ce au tangente cu acest domeniu, pentru a vorbi cu noi si a ne ajuta sa ne formam idei si mai clare despre aceasta industrie. Pe mine m-a ajutat sa obtin un job de Software Tester, avand interviul la cateva zile de la finalizarea cursului.” – Raluca Enciu, absolventă curs Testare Software

Ce cursuri oferă 4MAYO Academy?

Pentru moment, în luna Martie, am pregătit 4 cursuri, cu următoarele subiecte abordate:

Fiecare curs va avea o grupă de aproximativ 15 participanți, pentru a ne asigura că fiecare participant primește atenția necesară pentru asimilarea informațiilor. De asemenea, pe toată durata cursului, atât echipa 4MAYO, cât și trainerul vor oferi suport și consultanță constant, pentru a ne asigura că toți participanții vor avea parte de cea mai bună experiență.

Ce cuprinde un curs?

Înainte de începerea cursului propriu-zis, fiecare participant va avea o discuție cu trainerul, cu scopul de cunoaștere și de a discuta care sunt așteptările, planurile de carieră sau experiențe anterioare.

Un curs este alcătuit din 12 module, pe o perioadă de 6 săptămâni, în care vei avea parte de:

 • Prezentări atât teoretice, cât și practice (exerciții, teme, proiecte)
 • Sesiuni cu invitați din domeniul IT pentru a simula diverse scenarii practice dintr-o zi de muncă obișnuită
 • Sesiuni despre alcătuirea corectă a unui CV, a profilului de LinkedIn și despre pregătirea pentru un interviu pentru jobul aferent cursului
 • Examen de evaluare a cunoștințelor acumulate
 • Consultanță în carieră
 • Locuri garantate + Recomandări de poziții deschise la diverse companii

Înscrie-te și tu și hai să vorbim despre accelerarea carierei tale în IT!

Distribuie articolul pe: