DevTalks ReImagined – Cum arată un eveniment IT în 2020

Pentru acest articol, o să fie abordată o direcție ușor diferită față de celelalte de până acum, prezentându-ți o oportunitate de a te dezvolta. Este vorba despre un eveniment digital, DevTalks ReImagined, prin care ai șansa de a acumula noi cunoștințe în legătură cu domeniul IT, atât prin participarea la diverse conferințe, cât și prin networking. În continuare, îți voi prezenta despre ce este vorba mai exact, pentru a îți face o idee de ansamblu asupra evenimentului.


Cu peste 6 ani de experiență în organizarea evenimentelor axate pe tehnologie, DevTalks este un eveniment de tradiție pentru întreaga comunitate din sfera IT, și nu numai. Astfel, de-a lungul anilor, DevTalks a contribuit la dezvoltarea acestei comunități prin conferințe despre cele mai noi tehnologii ținute de specialiști din domeniu, dar și prin facilitarea interacțiunii dintre companii de renume, start-up-uri și pasionații de IT.

Până acum o expo-conferință organizată în format fizic, DevTalks se mută pentru această ediție în mediul online, sub noul format DevTalks Reimagined, anunțând, prin urmare, cea mai mare expo-conferință IT din întreaga țară.

“Tehnologia și comunitatea din spatele ei sunt cele care ne-au inspirat să organizăm prima ediție DevTalks în 2014. În contextul actual, tot tehnologia este cea care ne aduce împreună, odată cu lansarea unei ediții speciale, în mediul online. Indiferent de format, dorim să continuăm acțiunile noastre prin care să construim cea mai mare platformă de învățare pentru comunitatea IT, concentrată în cele 3 zile prin intermediul DevTalks Reimagined, dar și prin seria de evenimente DevAfterWork pe care o extindem către comunitatea de profesioniști IT din toată țara.”

– Andreea Tudorache, Project Manager DevTalks ReImagined

Această ediție se va desfășura pe parcursul a trei zile, în perioada 10-12 iunie, reunind peste 4000 de programatori, pasionați de tehnologie și reprezentanți ai companiilor de top din România, alături de cel puțin 70 de speakeri locali și internaționali.

Deși evenimentul va avea loc online, acesta nu se va limita la o simplă conferință video, ci a pregătit pentru participanți:

  • 13 scene unde vor avea loc conferințe despre tehnologiile și inovațiile de ultimă oră, cum ar fi Human Augmentation, Artificial Intelligence, Machine Learning, Tehnologii 5G, Robotică, Big Data;
  • Zone de inovare pentru participanți, dedicate interacțiunii, ce vor curpinde Startups Area sau Women in Technology Area, unde vor exista sesiuni de webinarii, dar și concursuri cu premii;
  • Zone de networking cu reprezentanți ai companiilor, speakeri și organizatori, dar și cu ceilalți participanți prezenți la eveniment;
  • 18+ Standuri virtuale unde vor fi prezente companii din industria IT precum ING Bank, Metro Systems, Ubisoft, Luxoft și nu numai, și cu care participanții vor interacționa prin intermediul chat-ului și a video room-urilor;
  • Concursuri live, activități, premii și multe altele pe parcursul celor 3 zile.

Pentru a îți oferi și o viziune din interior asupra experienței DevTalks, am luat legătura cu participanți ai edițiilor trecute, pe ale căror testimoniale poți să le citești mai jos:

“Am participat la ediția DevTalks de acum 2 ani, unde m-am concentrat pe partea de prezentări, în special din zona de automotive. Nu este chiar domeniul meu de activitate, dar mă interesează subiectul și am vrut să aflu ultimele noutăți. Cei care prezentau erau atât din Romania, cât și din strainătate și aveau multă experiență.

Pe lângă prezentări, am vizitat și multe standuri din expoziție pentru a afla cu ce se mai ocupă companiile din țară.”

Roxana Elena Cismaru, Participant DevTalks

“Am participat la ultimele 2 ediții DevTalks, iar aspectele de care m-am bucurat cel mai mult au fost networking-ul și prezentările. Inițial, scopul interacțiunii cu companiile prezente a fost acela de a încheia parteneriate, reprezentând ONG-ul în care eram implicat, dar apoi s-a transformat într-un mod prin care eram conectat la industria în care lucram. Pe lângă asta, prezentările pe care le-am ales au reușit să îmi aducă informații noi legate de domeniile de care eram interesat. Iar ca bonus, mereu reușeam să găsesc acolo un coleg de facultate, un profesor sau un fost coleg de muncă și să schimbăm câteva păreri.”

– Andrei Bumbu, Participant DevTalks

Astfel, dacă ești interesat de domeniul IT, acest eveniment nu ar trebui ratat, întrucât nu numai că ai șansa de a îți îmbunătăți cunoștințele, dar poți interacționa direct cu specialiști, investitori, reprezentanți ai companiilor sau persoane cu interese comune cu ale tale din a căror experiență poți învăța, descoperind, prin urmare, noi oportunități de dezvoltare în carieră sau pe plan personal.


Pentru mai multe informații despre eveniment poți accesa site-ul DevTalks, iar pentru că ne dorim să contribuim la dezvoltarea ta, alături de DevTalks vom oferi 10 invitații pentru a participa la eveniment, mai multe detalii pe pagina de instagram 4MAYO.

Distribuie articolul pe: